Rapor: AB sınırlarında göçmenlere yönelik şiddet giderek artıyor
Sol-GUE/NGL Kümesi ve Avrupa Parlamentosu’ndaki (AP) Sınır Şiddeti İzleme Ağı, geç Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde göçmenlere giderek daha fazla şiddet uygulandığını tespit etti.
AP’deki Sol-GUE/NGL Grubu, çoğunlukla Balkan bölgeleri ve Yunanistan’da faaliyet gösteren Sınırda Şiddet İzleme Ağı ile birlikte, 2021 ve 2022’de AB’nin dış uçlarındaki insan hakları ihlallerini bildirdi.
“Geri itmelerle ilgili kara kitap” başlıklı raporda, 2021’de görüşülen kişilerin yalnızca yüzde 5’inin Avrupa’dan sınır dışı edilirken “aşırı güç” kullanımına maruz kalmadıklarını veya buna tanık olmadıklarını söylediği belirtildi.
“Bu sayfaların çoğu, hem AB’nin dış sınırlarından hem de üye devletlerin topraklarının derinliklerinden yasa dışı bir şekilde geri itilmeden önce dövülen, tekmelenen, hakarete uğrayan, aşağılanan ve keyfi olarak gözaltına alınan hareket halindeki kişilerin ifadeleriyle dolu.” rapor bir basın açıklamasında söyledi. söylendi.
Raporda, birçok vakada tecavüz, cinsel istismar, aşırı ve uzun süreli dayak, kendilerine karşı elektrikli ateşli silahlar kullanılması ve hatta bazen elleriyle nehre atılması gibi farklı işkence yöntemlerine maruz kaldıkları belirtiliyor. Ellerinde, sınır görevlileri tarafından belirtilen raporda, “Bunların düzensiz ‘birkaç çürük elma’ eylemi olmadığı. Avrupa çapında zirveden güçlenen sistemler” vurgusu yapıldı.
Network’ün kıdemli politika analisti Hope Barker, “Geri itmelerin var olduğunu inkar edecek noktayı çoktan aştık. Kamera kanıtlarımız, tıbbi raporlarımız ve binin üzerinde tanıklığımız var. raporu AP’ye sundu. değerlendirmesini yaptı.
“Bu buzdağının görünen kısmı, duymadığımız yüzbinlerce hikaye var.” Barker, “Geri çekilmeler yasa dışıdır. Onlarla çalışmaya devam edeceğiz ve bu şiddet bitene kadar bu raporları yayınlayacağız” dedi. ifadeleri kullandı.
Sol-GUE/NGL Group’un Alman üyesi Cornelia Ernst, AB Komisyonu’nu göçmenleri geri iten ve sığınmayı reddeden üye devletlere karşı ihlal prosedürleri başlatmamakla suçladı.
Ernst, Grubun web sitesinde “Geri itmeleri durdurun” kampanyasını imzalamaya davet edildi.
Raporda Yunanistan, Bulgaristan, Avusturya, İtalya, Slovenya, Hırvatistan, Polonya, Macaristan, Romanya, Sırbistan, Bosna-Hersek, Karadağ, Kosova, Kuzey Makedonya ve Arnavutluk’taki olaylar yer aldı.